Vitamine T - Reinhilde Decleir

U bent hier

Home > Vitamine T - Reinhilde Decleir

SOS de kunst, SOS de wereld?

Wanneer

do, 28/01/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-01-28 20:00:002021-01-28 21:30:00GMT+01:00Vitamine T - Reinhilde DecleirBij je thuisstraat 1 8000 Brugge

Waar

Bij je thuis
Bij je thuisstraat 1
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 21-9224

"Ik ga de wereld niet verbeteren, maar er zijn wel mensen waarmee ik werk die zich daardoor beter gaan voelen in de wereld." Zo antwoordde Reinhilde Decleir op de vraag "Hoe wil je de wereld redden?" in Flanders DC magazine van 7 april '20.

Naast actrice voor televisie en theater leidt Reinhilde Decleir Tutti Fratelli, een Antwerps theatergezelschap en ontmoetingsplaats voor alle mensen uit de samenleving. Het is op die plaats dat de kracht en waarde van kunst naar boven komen. En is het misschien net dat wat we de voorbije maanden misten? Het deel uitmaken van een wereld waarin kunst zorgt voor verbinding in een verdeelde samenleving?

Hoe kijken we naar de toekomst? Welke rol kan kunst spelen en mogen we zover denken dat kunst de wereld kan redden? Welke rol moet kunst spelen en hoe kan ze prangende uitdagingen als mobiliteit, diversiteit, duurzaamheid in een ander perspectief plaatsen of.... beschouwen we kunst eerder als een vlucht? Moet kunst conflicten blootleggen, taboes opzoeken?

Tijdens dit dubbelgesprek legt ​moderator Wim Oris (artistiek coördinator Cie Tartaren) deze pittige vragen voor aan Grande Dame uit de sociaal bewogen theaterwereld Reinhilde Decleir en Anke Somers, een jonge slam poet en actrice (bij o.a Collectief NOK en het Mechels Stadsgezelschap).

Praktische info:

Inschrijven via Vormingplus Limburg
Tel: 011/560100
E-mailadres: info@vormingpluslimburg.be
https://www.vitaminetoekomst.be/

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je kort voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie.

Download alvast Zoom op je pc of tablet. Hier lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom: https://www.vormingplus-brugge.be/faq#n200632

Over de begeleiding:

Reinhilde Decleir studeerde aan Studio Herman Teirlinck en speelde bij o.a. Arca Gent, de Blauwe Maandag Compagnie en de Internationale Nieuwe Scène. Daarnaast regisseerde ze bij zowel professionele groepen als amateurgezelschappen en doceerde ze aan de Studio Herman Teirlinck. Ze speelde in films en televisieseries (Dennis van Rita, Van Vlees en Bloed, De Ronde, Loslopend Wild, Chaussée d’Amour, Beau Séjour, Marsman, De Infiltrant en binnenkort in de nieuwe fictieserie Grond van Adil El Arbi en Bilall Fallah). In 2008 richtte ze samen met enkele verwanten Tutti Fratelli op, een sociaal-artistieke theaterplaats in Antwerpen. Het gezelschap maakt theater met mensen die minder kansen kregen in hun leven. Voor haar werk bij Tutti Fratelli ontving ze verschillende prijzen (de Louis Paul Boonprijs, Burgerschapsprijs, Prijs van de Gelijkheid en de Arkprijs voor het Vrije Woord).

Trefwoorden: Online, Activiteit
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.