Voor en door de buurt: inspiratie opdoen in Gent

U bent hier

Home > Voor en door de buurt: inspiratie opdoen in Gent

Wanneer

vr, 28/08/2020 - 12:15 - 18:30
Voeg toe aan kalender2020-08-28 12:15:002020-08-28 18:30:00GMT+01:00Voor en door de buurt: inspiratie opdoen in GentStandaertsite 1 9050 Ledeberg

Waar

De Broederij
Standaertsite 1
9050 Ledeberg

Prijzen

Solidariteitsprijs - 6.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 5.00
Sociale prijs - 1.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-9003

Goeie, leefbare buurten met kans voor ontmoeting zijn belangrijk en steeds meer mensen starten samen met hun buren een project op. Zelf goesting om iets voor je buurt en buren te betekenen? Of misschien heb je al een idee, maar heb je nog vragen rond de praktische organisatie van zo'n buurtproject? Wie betrekken, hoe organiseren, kostenplaatje, soorten engagement....? Laat je inspireren door twee mooie buurtprojecten in Gent. Je krijgt eerst een rondleiding bij 'de Broederij' op de Standaertsite (Ledeberg). Daarna wandelen we naar de 'Buren van de Abdij' (Herberg Macharius).

Praktische info:

We spreken af in de lokettenzaal en nemen de trein naar Gent Dampoort om 12u25. Het treinticket is niet in de prijs inbegrepen. Het einduur van deze activiteit is een richtuur (afhankelijk van trein).
Een kop koffie is in de prijs inbegrepen.

Trek goeie schoenen aan; de Broederij ligt op 30 min. wandelen van het station. Van de Broederij tot aan De Buren van de Abdij is het opnieuw 30 min. wandelen.

Over de begeleiding:

Organiseert en coördineert het aanbod rond de thema's maatschappij, duurzaamheid, burgerschapsvorming en digitale geletterdheid. Lobke is contactpersoon voor de gemeenten Damme en Beernem.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.