Vrijwillige bewindvoering: gesprek en ontmoeting

U bent hier

Home > Vrijwillige bewindvoering: gesprek en ontmoeting

Mis-Verstand 2020

Wanneer

do, 08/10/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-10-08 14:00:002020-10-08 17:00:00GMT+01:00Vrijwillige bewindvoering: gesprek en ontmoetingSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 8.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 5.00
Leden Similes - 3.00
Sociale prijs - 0.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8885

Familieleden of naasten van mensen met psychische problemen zorgen zo goed als mogelijk voor hun psychisch kwetsbaar gezinslid… Ze komen op voor de belangen van hun geliefden en assisteren hen vaak met administratie en financieel beheer. Soms volstaat deze hulp niet en wordt een bewindvoerder aangesteld door de vrederechter.

De wet stelt dat bij voorkeur een familielid of vertrouwenspersoon wordt aangeduid als bewindvoerder. Familieleden nemen vaak graag deze taak op zich en doen dit heel goed. Ondanks alle inspanningen, rijzen vragen en onzekerheden: ”Ben ik goed bezig? Is het jaarverslag goed opgesteld? Hoe organiseer ik mijn boekhouding?…” Deze en tal van andere vragen, zorgen,… komen aan bod in deze vorming en het gespreksmoment.

Eerst stellen we Similes vzw en het Initiatief vrijwillige bewindvoering voor, daarna delen familieleden en familiale bewindvoerders ervaringen met elkaar en kunnen ze vragen stellen over hun specifieke situatie en/of hun bewindvoering.

Praktische info:

Het project Mis-Verstand wil taboes rond psychisch ziek zijn doorbreken. Je leest er alles over op www.misverstandbrugge.be.

Partners:

Similes vzw

Over de begeleiding:

Voor meer info bezoek je http://www.similes.be/

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.