Internationale Vrouwendag in Brugge - Women after work

U bent hier

Home > Internationale Vrouwendag in Brugge - Women after work

Vrijdag 6 maart 2020

Internationale Vrouwendag is een dag die vrouwen viert, steunt en inspireert ... wereldwijd.
Ook in Brugge zetten we 'de vrouw' in de schijnwerpers met een bruisend after work event voor jong en oud.
Trommel je vriendinnen (én vrienden) op en kom af!

 

 

Programma

 

17u00 tot 17u30

en  

19u00 tot 19u30 Sociaal artistiek project: Vrouwen die Raken

 

Het project Vrouwen die raken geeft een stem aan de anonieme vrouw die niet op een podium staat om haar verhaal te brengen. Omdat ook haar verhaal waardevol en belangrijk is. Dit project wil verbinding maken tussen vrouwen én mannen, zonder vooroordeel en met vertrouwen.

Wat gebeurt er

Je neemt plaats aan een lange tafel en luistert 5 minuten geblinddoekt naar een podcast met fragmenten uit levensverhalen van vrouwen. Deze verhalen zijn met zorg voor de privacy vooraf verzameld bij een diverse groep Brugse vrouwen. Door die verhalen te beluisteren ontstaat er spontaan een verbinding tussen jezelf/jouw levensverhaal en die vrouwen die vertellen over hun kwetsbaarheid en hun kracht. Voor jou aan de tafel zit één van die anonieme vrouwen. Je ziet ze niet, maar terwijl je luistert reik je elkaar de handen en krijg je van haar een zachte handmassage.

Heb je interesse om mee te werken aan dit project? Hier vind je meer info.

 

17u30 - 19u00: Inspirerende Ted-talks

 

Pascale Cockhuyt

Is coördinator van de vzw Wieder, een erkende vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Ze komt dagelijks in contact met vrouwen die gebukt gaan onder het stigma dat hen opgelegd wordt. Samen met hen zoekt ze hoe ze hun opnieuw in hun kracht kunnen staan.

Anne en Stefanie (Oud Huis Deman)

Moeder en dochter werken samen om de ambachtielijke biscuiterie die al generaties van de familie is verder uit te bouwen. Stefanie kreeg samen met haar mama het label Handmade in Brugge. Al vijf generaties lang girl-power!

Greet Chielens

vertelt over haar alternatief uitvaartbedrijf Doodgewoon, waaruit het ontstaan is en waarom het zo anders is. Ze toont beelden over leven en dood van baren tot opbaren. Ze gelooft in een persoonlijke aanpak en kleurt regelmatig buiten de lijntjes.

Ineke Bruynooghe

is ongewenst kinderloos in een wereld waar kinderen (onbewust) centraal staan.

Cynthia Ouwembabazi

Is verbonden aan de stad Brugge als toeleider in diversiteit. Ze legt een brug tussen nieuwkomers in Brugge (mensen met migratie-achtergrond) en diensten/organisaties. Ze vertelt over het project KiYoDeL in Uganda, waar een toekomstperspectief en zelfredzaamheid aan jongeren gegeven wordt.

Jozefien Daelemans

werkte als art-director voor verschillende vrouwenbladen en richtte in 2014 zelf een magazine op, Charlie, dat realistischere rolmodellen naar voren schoof. Ze schreef verschillende opiniestukken over beeldvorming en gendergelijkheid en werd zo een waardevolle stem in het publieke debat. En nu is er ook een boek, ‘De naakte waarheid’, waarin ze de 101 vaak absurde regeltjes bespreekt waaraan je moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt.

 

19u00 - 22u00: een hapje en een drankje, muziek door DJ Ines Vanmarcke

 

Praktisch

Vrijdag 6 maart, 17u00 tot 22u00
Het Entrepot - Binnenweg 4 - 8000 Brugge
Beslis zelf welke prijs je kan betalen: standaard 5 euro, sociale prijs: 3 euro

Je kan je hier inschrijven 

Breng de mail met de bevestiging van je inschrijving mee. Die geldt als toegangsbewijs.

De vrouwendag is een gezamenlijk project van:

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.