Wandeling door duinen en polders van het Zwin

Home > Wandeling door duinen en polders van het Zwin

Wanneer

di, 27/06/2017 - 14:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2017-06-27 12:00:002017-06-27 14:30:00UTCWandeling door duinen en polders van het ZwinOosthoekplein 1 8300 Knokke-Heist

Waar

Oosthoekplein
Oosthoekplein 1
8300 Knokke-Heist

Prijzen

Standaardprijs - 14.00

Code: 17-6873

Het Zwin klinkt je bekend in de oren, maar ken je het schitterende natuurgebied tussen Het Zoute en het Natuurcentrum van het Zwin? Dit gebied, de Zwinduintjes, van meer dan 200ha met bos, duin, polder, struikgewas en strandvlakte is zeker even belangrijk. Door de overgang van zee, strand, bos en polder zijn de Zwinduintjes voor fauna en flora uniek in België. Een deel van het gebied wordt begrazen door Schotse Hooglanders. We maken een prachtige wandeling van een 5-tal km door deze heel mooie brok natuur. Je krijgt volop tijd om te genieten, te luisteren naar de nodige informatie over de unieke flora of foto's te maken.

Praktische info:

Afspraakpunt: Oosthoekplein, Knokke Heist bij wandelknooppunt 16 aan de Nieuwe Hazegrasdijk. Zoek een straatje in de omgeving van het plein waar je vrij kunt parkeren. Zorg voor degelijk schoeisel, eventueel regenkledij of zonnehoedje. De hond mag niet mee.

Over de begeleiding:

Rita Gesquiere woont in Langemark en is al jaren geïnteresseerd in wilde planten. Om die passie te funderen en verdiepen volgde Rita een opleiding tot herboriste en kruidenverwerker bij Syntra West. Zij organiseert geregeld workshops over planten, kruiden en bessen en begeleidt ook planten- en kruidenwandelingen. Je kan Rita Gesquiere contacteren op r.gesquiere@telenet.be.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.