Warm-glas-techniek - een presse-papier

U bent hier

Home > Warm-glas-techniek - een presse-papier

Wanneer

za, 09/05/2020 - 13:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2020-05-09 13:00:002020-05-09 18:30:00GMT+01:00Warm-glas-techniek - een presse-papierPeraltastraat 53 (achteraan) 8000 Brugge

Waar

Art in Glass
Peraltastraat 53 (achteraan)
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 50.00
Sociale prijs - 10.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8780

Samen met glaskunstenaar Marcel Vlamynck maak je een presse-papier in massief glas met middenin een decoratie. Je gaat aan de slag met een Punti waarmee je het gesmolten glas uit de smeltoven plukt en rolt tot een basisvorm. In een tweede 'pluk' breng je het gewenste kleur in. De decoratie geef je vorm door het glas te rollen, te trekken, te twisten... De derde pluk dient dan om de presse-papier zijn definitieve vorm te geven. De workshop start met een demonstratie en daarna kan je zelf, onder deskundige begeleiding, aan de slag. Eenmaal het werkje gemaakt verdwijnt het in de koeloven voor 24 uur. Je spreekt af wanneer je het kan komen oppikken.

Praktische info:

Alle materiaal is in de prijs begrepen. De workshop start stipt om 13u met een demonstratie. Je kan de hele tijd blijven om het proces meerdere keren mee te maken, of je kan kiezen om naar huis te gaan zodra jouw werkstuk klaar is.

Over de begeleiding:

Neem eens een kijkje op Marcel's website: https://www.artinglass.online/

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.