We gaan voor veilig en virusvrij

U bent hier

Home > Nieuws > We gaan voor veilig en virusvrij

Vormingplus stelt alles in het werk om de activiteiten veilig en virusvrij te laten doorgaan.
De maatregelen die we nemen zijn gebaseerd op de voorschriften van de regering, het draaiboek van de sector socio-cultureel werk en het Covid-event-risk-model.
Je kan hier meer info vinden: https://www.vormingplus-brugge.be/corona

Update 17 oktober 2020:
De verstrenging van de maatregelen van midden oktober hebben voorlopig geen effect op de werking van Vormingplus. We blijven verder werken onder strikte voorwaarden en met coronaveilige maatregelen. Alle geplande activiteiten gaan dus zonder tegenbericht door.
De regels die wij volgen zijn uitgewerkt door en voor de hele socio-culturele sector en goedgekeurd door de overheid. Vormingplus volgt elke verandering van de protocollen op en implementeert ze meteen.
De regering herbekijkt momenteel de protocollen en heeft beloofd iets te laten weten op vrijdag 23 oktober. Minister Jambon heeft aangegeven dat de protocollen voldoende streng zijn, dat de opvolging ervan in de (socio-)culturele sector correct is en dat een verstrenging wellicht niet aan de orde is.
We houden jullie nauw op de hoogte!

Wij vatten de grote lijnen even samen

 • Het aantal deelnemers aan activiteiten is beperkt tot het maximum dat is aangegeven in de richtlijnen van de overheid. Activiteiten in het Vormingplushuis worden gespreid qua begin- en einduur.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het binnenkomen en buitengaan en wanneer je rondloopt in het gebouw (gang, toilet, lokaal...). Wanneer je neerzit en er voldoende afstand is (1,5 meter), mag je je masker uitdoen.
 • We voorzien voldoende ontsmettingsmateriaal (handzeep, ontsmettingsmateriaal...) en ontsmetten contactoppervlakten (tafels, klinken...) voor en na elke activiteit.
 • De ruimtes worden goed verlucht.
 • Probeer het gebruik van de toiletten te beperken. We voorzien ontsmettingsmiddel dat je zelf kan gebruiken voor en na een toiletbezoek.
 • De bar gesloten en wordt geen koffie of thee geschonken. Breng zelf een flesje water mee.
 • Pauzes houden we bij voorkeur in het lokaal zelf... tenzij het heel rustig is in het gebouw.
 • Wandelingen op Brugs grondgebied kunnen plaatsvinden met 15 deelnemers en 1 gids; mondmaskers zijn verplicht.
 • Als je ziek bent of de voorbije 7 dagen symptomen had die lijken op Covid-19 kan je niet deelnemen. Ook als een van je huisgenoten ziek is of de voorbije 7 dagen symptomen heeft die lijken op Covid-19 is deelnemen niet toegelaten.
 • Vormingplus werkt mee aan de contact tracing.
 • We bevelen aan dat mensen uit risicogroepen (mensen boven 65 jaar en mensen met een ernstige onderliggende medische aandoening) zelf inschatten of deelnemen verstandig is. Dat kan met het "Charter voor ouderen".
 • Indien nodig krijg je op voorhand nog een bericht over specifieke maatregelen per activiteit.

Deze vuistregels zijn heel belangrijk. Voor jullie, voor ons, voor iedereen. We passen ze strikt toe en kiezen zo voor een gezond en veilig samenzijn.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.