Wildplukwandeling langs de Sint-Pietersplas

U bent hier

Home > Wildplukwandeling langs de Sint-Pietersplas

Wanneer

ma, 18/05/2020 - 13:30 - 16:30
Voeg toe aan kalender2020-05-18 13:30:002020-05-18 16:30:00GMT+01:00Wildplukwandeling langs de Sint-PietersplasBlankenbergse Dijk 75 8000 Brugge

Waar

Domein 'Aan de plas'
Blankenbergse Dijk 75
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 15.00
Sociale prijs - 3.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8756

Wilde planten groeien overal. Maar wist je dat er heel wat van deze kruiden eetbaar, lekker en gezond zijn? Griet Depaemelaere, herboriste, vertelt je er alles over tijdens deze kruidenwandeling langs de Sint-Pietersplas. Je leert verschillende wilde planten kennen en herkennen. Met de oogst gaan we nadien samen aan de slag in de keuken van Vormingplus. We eindigen de namiddag met een wild proevertje.

Praktische info:

Breng een glazen pot met plasieken deksel (bv van honing of choco), een tasje of mandje om de kruiden te verzamelen en kledij aangepast aan het weer mee.
Afspraakpunt aan de fietsrekken van 'Domein aan de Plas'.
Kom indien mogelijk met de fiets of de auto want het is 15 minuten stappen naar het Vormingplushuis voor het tweede gedeelte van deze activiteit.

Over de begeleiding:

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist en een opleiding Herborist aan de Europese Academie in Gent, hebben deze passie nog versterkt. Griet kijkt ernaar uit om regelmatig wandelingen en workshops met wilde planten te organiseren.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.