Zero Waste: Leven zonder afval

U bent hier

Home > Zero Waste: Leven zonder afval

Wanneer

do, 22/10/2020 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-10-22 19:30:002020-10-22 22:00:00GMT+01:00Zero Waste: Leven zonder afvalVlamingveld 40 8490 Jabbeke

Waar

Vrijetijdscentrum Jabbeke
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke

Prijzen

Solidariteitsprijs - 12.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8981

'Onze planeet heeft geen enkelingen nodig die perfect zero waste leven, maar een massa mensen die zich bewust inspannen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.' An Dumon geeft je haar tips om zoveel mogelijk afval te vermijden, zonder aan comfort in te boeten. Minder verpakkingen, meer bewustzijn - want je hoeft geen diehard te zijn om je steentje bij te dragen en effectief het verschil te maken. Na een introductie door An wisselen we uit. Waar vind je goeie tips? Wat zijn goeie facebook-groepen met gelijkgestemden? Waar vind je basismateriaal om zelf van alles te maken? Waar bots je tegenaan? 


Deze sessie is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met zero waste. Mensen die al heel wat ervaring hebben en hun eigen tips willen doorgeven zijn uiteraard ook welkom.

Over de begeleiding:

An Dumon is voornamelijk een groene bezige bij. In 2012 maakte ze van haar hobby haar beroep: ze giet en decoreert kaarsen met zorg voor de natuur. Daartoe recycleert ze kaarsenresten. Potjes, blikjes, glaasjes om kaarsen in te gieten... worden niet nieuw aangekocht doch wel in kringloopcentra. Op deze manier runt An een circulair bedrijfje in Sint-Michiels Brugge.
Daarnaast beheert ze de facebookgroep Leven zonder afval @Brugge. Immers, het vermijden van afval, recyclen, ontspullen.... is haar levensstijl. Deze levensvisie deelt ze graag met anderen tijdens haar lezingen.
Meer info op: www.ecocandle.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.